OSNOVNI TEČAJ JOGE OBRAZA PO METODI »SAVINE ATAI«

Kaj je joga obraza?

Joga obraza je veliko več kot »samo« brisanje gub, podočnjakov, glajenje podbradka in način kako do zdrave, sijoče in napete kože. To so lepotilni stranski učinki, katerih smo izjemno veseli, pomen vadbe pa je veliko več kot to! Ali veste , da imamo v sebi internet, a ga ne uporabljamo. V glavi se namreč nahajajo pomembne žleze (epifiza in hipofiza), ki sta kot direktorja hormonskega sistema (hormoni so simfonični orkester našega telesa, čustev, uma in zavesti, nadzorujejo vse sisteme v našem organizmu, ter vplivajo na vsako celico in njihovo medsebojno delovanje). Pod taktirko žlez v glavi bo torej ves orkester hormonov sinhron, ustvarjal lepo glasbo in prinašal zdravje ali pa bo razglašen, kar vodi v slabo počutje in bolezen. Žleze so strateškega pomena, ves čas morajo biti kot napet, sočen grozd, a žal že po 25. letu začne delovanje pešati in kmalu so kot zmečkana rozina. (Joga obraza jih trenira).

Nevrokirurške raziskave so pokazale, da joga obraza tudi razstruplja možgane, spodbudi proizvodnjo nevrotransmitorjev in hormonov in tako pripomore k boljši mentalni zmogljivosti, izboljša spomin in koncentracijo, prežene meglo iz glave, bistri vid in še veliko več.

Na obrazu se nahaja kar 57 mišic s katerimi praktično ne delamo nič. In ko se zavemo kaj smo zanemarili in pričnemo graditi formo obraza, potem se nam odpre nov svet. Vplivamo lahko na emocije, počutje, fizično zdravje, na izgled, skratka VSE, VSE!

Kako poteka tečaj joge obraza?

S pomočjo vaj joge obraza, ki se jih naučimo v sklopu 5 srečanjih (v trajanju 2 do 3 ure) krepimo obrazne mišice, preprečujemo nastanek gub, že izbrisane gube obraza gladimo, koži povrnemo elastičnost in krepimo notranjo ter zunanjo lepoto. Joga obraza pozitivno vpliva na naše splošno počutje in razpoloženje. Preko joge obraza delujemo na endokrini sistema telesa, preko aktivacije žlez in notranjih organov. Na tečaju osvojimo 15 OSNOVNIH VAJ. Število udeležencev je omejeno, SAJ SE MED ŠOLANJEM Z VSAKIM TEČAJNKOM DELA INDIVUDUALNO, VSAKA VAJA SE POPRAVLJA DOKLER NI POPOLNOMA OSVOJENA. V času tečaja se ima znanje priložnost res utrditi; tudi zato, ker ob koncu vsakega srečanja priporočam vaje za “domačo nalogo” – tako se mišice postopoma krepijo in so pripravljene, ko se začnemo učiti tudi bolj zahtevnih vaj. Na zadnjem srečanju vsakemu tečajniku izberem zanj najbolj pomembne vaje. Po koncu našega druženja je ob pridni vadbi lahko razlika na obrazu več kot očitna. Včasih dramatična. In tudi dokazljiva. Preobrazba na več nivojih, ki je včasih lahko tudi »težka« in boleča, vendar vsekakor deluje v dobro našega zdravja in počutja, ter duhovne rasti.

Na tečaju se naučimo vaj, ki imajo poudarek na:

• vzpostavitvi svetlečega in mladostnega videza obraza; posebni tehniki, ki izniči silo gravitacije, ter dvigne vse obrazne mišice učvrstitvi ohlapne in raztegnjene mišice vratu (v vratu je ščitnica)
• odstranitvi podbradka in “vrečk”, ter povešene kože okoli čeljusti
• učvrstitvi spodnjega dela ličnic
• učvrstitvi srednjega dela obraza
• dvigu in polnjenju zgornje ličnice
• liftingu upadlih ličnic
• dvigu ohlapne, upadle zgornje veke
• treniranju spodnje veke; odstranitvi podočnjakov, ter odpiranju očesne jamice, kar ustvari večje, vedrejše oči
• učvrstitvi in poživitvi spodnje veke
• odstranitvi smejalnih gub
• dvigu povešenih ustnih kotičkov in gub okoli ustnic
• glajenju gub na čelu
• brisanju gub med obrvmi
• obnovitvi – vzpostavitvi polnosti zgornje ustnice
• AKTIVACIJI ŽLEZ- epifize, hipofize, ščitnice,
• učimo se tudi zdravilnega dihanja, razstrupljanja organizma, obnavljanja energetskih zalog, vaj za odpravo celulita.
In, da ne boste mislili, da je joga obraza kakšna modna muha ali novodobna pogruntavščina. V knjigarni sem naletela na faksimile knjižice «Kako ostanem lepa in mladostna« avtorice Nade Novak iz leta 1953. V svoji knjižici je opisala kar lepo število vaj za učvrstitev obraznih mišic in mladosten videz (te danes imenujemo joga obraza). Takole napredno je nagovorila svoje prijateljice:
»Ne izgovarjaj se, da je lepota prirojena in da ne moreš nič zato, če nisi kot filmske zvezde. Tega od tebe tudi nihče ne zahteva. Ne izgovarjaj se, da si s službo, gospodinjstvom in materinstvom več kot prezaposlena: če veš, kako in kaj, porabiš za nego svoje zunanjosti dnevno nekaj minut, ki si jih boš gotovo rada podarila in, ki se ti bodo bogato obrestovale kljub vsem naporom, ki jih zahteva sodobno življenje. In življenje ti bo nenadoma postalo nekam lažje! Zakaj ne bi sama bila med ženskami, ki imajo v zavesti svoje negovane zunanjosti miren, samozavesten nastop in vedno smehljajoče se lice? Seveda: vsaka šola nekaj stane. Tudi ta šola te bo sprva stala kar nekaj časa, potrpljenja in vztrajnosti. Toda pridobila boš znanje, ki ti bo vse življenje koristilo. Zato pogumno na delo!«

Če želiš tečaj izvesti individualno ali s prijateljico, ali z družinskimi člani je ponujena tudi ta možnost, po predhodnem dogovoru. Na tečaj obrazne joge se prijaviš tako, da na elektronski naslov lunicako@gmail.com ali na telefonsko številko 041 511 533 pošlješ sporočilo v katerem navedeš svoje ime in priimek, naslov bivanja , telefonsko številko in email naslov. Vse nadaljnje napotke za udeležbo na tečaju prejmeš po prijavi.