ZVOČNA KOPEL

KAJ JE ZVOČNA KOPEL

Je globoka sprostitev na vseh nivojih našega bivanja – na fizičnem, čustvenem, psihološkem, spiritualnem, celičnem in kvantnem nivoju, našim celicam pa pomaga, da se vrnejo v izvorno kodo in se lažje regenerirajo. Ker je naše telo sestavljeno iz velikega deleža vode, smo človeška bitja idealna za odličen prenos zvočnih valov, vibracij, frekvenc na celotno telo, um in dušo. Frekvenca vibracije zdravega človeškega telesa je 60 – 70 Hz. Pri boleznih se frekvenca zmanjša, najizraziteje v organih, ki so v slabšem stanju. Ker glasbila, ki se uporabljajo pri zvočni kopeli vibrirajo s frekvenco nad 100 Hz se v nas aktivira sposobnost dviga frekvence, vzpostavlja se ravnovesje – homeostaza in omogoča izvorno delovanje našega Bitja.

Deluje tudi na pozdavest in tisto, kar nam ne služi več pospeši, da se razreši. Pomaga opuščati vse odvečne balaste, katere nosimo v sebi. ZVOČNE KOPELI so posebne, močne in edinstvene. Nobena ni enaka, vsaka je samosvoja. Pri vsaki zvočni kopeli se sprostimo drugače, čutimo drugače, in predelujemo drugačne stvari,… Zvok namreč odpravlja napetosti in blokade, uravnoveša levo in desno možgansko polovico, umirja in uravnoveša čustveno in mentalno telo, jača proces samozdravljenja organizma, pomlajuje, povečuje življenjsko energijo, ustvarjalno moč, samozavest in radost življenja.

Bogata mešanica nadtonov, ki jih pojoče posode, šamanski in oceanski bobni ter nežna glasbila ustvarjajo, aktivirajo človekovo izvorno energetsko kodo, harmonizirajo delovanje organov in raztapljajo vse, kar je naši izvorni naravi tuje. Z zvočno kopeljo se uglasimo s frekvencami zdravja in ravnovesja. Zvok potuje v globino telesa do vsake celice.

Skratka, če ne poskusimo ne vemo. Zato srčno vabljeni, da poskusite ter se prepustite.

KAKO POTEKA

Začnemo z vodeno meditacijo sproščanja in namere, nato sledi zvočna kopel. Glasbila se kombinirajo glede na energijo in potrebe oz. želje skupine, ki se intuitivno pokažejo pred in tekom same zvočne kopeli. Pred vsako zvočno kopeljo se prostor energijsko pripravi, tako da je tudi okolje podporno za zvočno razvajanje. Zvočna kopel prebudi našo notranjo celoto in popelje telo v stanje ravnovesja in harmonije.

Običajno trajanje zvočne kopeli je 60 min do 90 min. Izvajajo se v Furstovi hiši na Ptuju 1 x na mesec na podlagi objave v koledarju ali facebook strani. Če želite izkusiti zvočno med prijatelji, družino ali v dvoje, vam je ponujena tudi ta možnost, po predhodnem dogovoru.

KJE?

Fürstova hiša. Krempljeva 2, 2250 Ptuj (2. nadstropje)

KDAJ?

od 17:00 ure do 18:00 ure
V soboto dne 18.11.2023,
V nedeljo dne 19.11.2023 in 26.11.2023